Saturday, January 22, 2022
Jurnalism corect


Tăriceanu, despre Kovesi: A preferat să meargă la CEDO. Şmecherie avocăţească, să o scape de conflict cu Iohannis, cel care a demis-o

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că Laura Codruța Kovesi nu a atacat la CEDO decretul de demitere, ci raportul Ministerului Justiției, o „șmecherie avocățească” prin care a vrut să scape de un conflict cu președintele, cel care, a demis-o.

„Oare de ce doamna Kovesi nu a atacat în contencios administrativ în România decretul prin care domnul Iohannis a demis-o? Aşa cum a ales să facă fostul procuror general, să conteste în contencios propunerea de revocare. Revenind la doamna Kovesi, poate că judecătorii din România i-ar fi dat dreptate. A preferat să meargă la CEDO, unde am înţeles că nu a atacat decretul de demitere, ci raportul Ministrului Justiţiei care a stat la baza propunerii de demitere. Deci o şmecherie avocăţească care a scutit-o de un conflict cu cel care a demis-o, domnul Iohannis, şi i-a dat şansa să deschidă în schimb un proces împotriva României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Mediafax.ro.

Liderul ALDE a mai declarat că acțiunea fostei șefe DNA este „cam lașă”.

„Despre decizia CEDO nu aş vrea să comentez prea mult, dar vreau să vă spun că o să cer Ministrului de Externe să ne spună care a fost mandatul pe care l-a dat agentului României la CEDO, pentru că am bănuiala că decizia CEDO a fost ajutată şi de o lipsă de apărare a statului român”, argumentează el.

Tăriceanu a mai precizat că lipsa de încredere în deciziile CCR și atacurile la adresa instituției, îl situează pe Klaus Iohannis  „în situaţia unuia care sapă la temelia democraţiei propriei ţări”.

„Orice ţară civilizată şi democratică îşi are baza în lege şi respectarea ei. A pune tot timpul sub semnul întrebării hotărîrile Curţii Constituţionale, a ataca judecătorii Curţii ori de câte ori nu îţi convin deciziile ei, îl situează pe Preşedintele României în situaţia unuia care sapă la temelia democraţiei propriei ţări”, motivează Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu mai spune că a sperat ca Laura Codruţa Kovesi să nu mai „facă agenda publică în România”.

„Am sperat că plecată într-un post politic gras la Bruxelles o să putem să ne vindecăm rănile pe care le-a lăsat în societate şi în justiţie”, a conchis el.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW