Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Țara în care cetățenii sunt îndemnaţi să muncească de acasă până în 2021

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: , ,

Deși în prezent înregistrează o scădere a numărului de infectări cu coronavirus, Suedia a depăşit pragul de 80.000 de îmbolnăviri. Recent autoritățile au îndemnat cetățenii să lucreze de acasă cel puțin până în 2021. Țara din peninsula Scandinavă s-a făcut remarcată pentru că a adoptat o strategie diferită în lupta cu pandemia.

Conform AFP, dacă oamenii ar lucra de acasă mijloacele de transport în comun ar fi folosite mai puțin, iar astfel s-ar reduce riscul de răspândire a bolii.

Agenţia suedeză a Sănătăţii Publice avertizează că, în cazul în care ”contactele cresc din nou, există un risc considerabil al unei noi răspândiri (a bolii) în toamnă”.

”Noi am căutat mereu să implementăm măsuri durabile şi care să dea dovadă de rezistenţă prin munca de acasă pe termen lung, pe care trebuie să o realizăm pentru a lupta împotriva acestei pandemii”, a subliniat într-o conferinţă de presă epidemiologul-şef Anders Tegnel.

De la începutul pandemiei, Suedia a raportat peste 80 000 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 5 739 de decese.

Strategia aplicată de anumite țări, precum Suedia, privind imunizarea colectivă a populației prin expunerea la virusul SARS-CoV-2 a persoanelor tinere și sănătoase este „mortală”, consideră șeful cercetătorilor OMS, Soumya Swaminathan.

sursa foto: aljazeera.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW