Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Țara din UE care impune restricții pentru paracetamol și aspirină. Administrarea incorectă poate provoca deces

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Franța este țara din Uniunea Europeană care va impune restricții pentru vânzarea medicamentelor care conțin paracetamol, aspirină și ibuprofen. Agenția Națională a Siguranței Medicamentelor (ANSM) din Franța relatează că aceste medicamente sunt folosite în mare parte pentru tratarea febrei sau ca analgezice, așa cum ar trebui.

Motivul din spatele acestei inițiative îl reprezintă complicațiile pe care le fac anumite persoane sau chiar decesul survenit în urma administrării incorecte ale acestor medicamente, explică France3.

Noile reguli impuse de ANSM  vizează vânzarea acestor medicamente care conțin paracetamol, iubprofen și aspirină, numai în cazul în care pacientul are într-adevăr nevoie de ele.

„Experții vor putea da sfaturi despre modul în care trebuie luate tabletele și vor putea informa oamenii despre potențialele pericole”, potrivit ANSM.

Potrivit unui studiu care s-a desfășurat în ultimii 20 de ani, citat de presa franceză, administrarea incorectă a acestor medicamente a provocat decesul a 78 de persoane, iar alți 337 de pacienți au avut complicații serioase.

ANSM mai precizează că doza maximă de paracetamol administrată unui adult care cântărește 50 de kilograme este de 3 grame la 24 de ore și cel mult 1 gram la 6 ore.

Astfel de cazuri s-au întâmplat și în România

În  România, în luna noiembrie, un student, din Iași, de 19 ani a fost internat în stare gravă într-un spital, la scurt timp după ce a luat 16 pastile de paracetamol. Tânărul suferea de o viroză respiratorie.

Supradoza a constat în luarea a opt serii a câte două pastile, într-un interval scurt de timp, declanșându-i studentului o insuficiență hepatică fulminantă toxică.

Sursă foto: The Conversation

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW