Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Țara care ar putea să înceapă testarea pentru Covid-19 pentru întreaga sa populaţie adultă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: ,

O țară din Europa a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că toţi adulţii asimptomatici care doresc pot fi testaţi pentru noul tip de coronavirus.

De menționat faptul că această ţară a înregistrat cea mai mică creştere a numărului de contaminări din ultimele două luni, informează AFP.

„Toţi adulţii din Danemarca au posibilitatea de a-şi face din proprie dorinţă o programare pentru un test de COVID-19 (…) pe site-ul www.coronaprover.dk”, a anunţat Ministerul Sănătăţii danez într-un comunicat.

Ministrul a mai precizat că persoanele cu vârste între 18 şi 25 de ani au prioritate la testarea pentru noul coronavirus. Testul arată prezenţa efectivă a virusului în organism, şi nu reprezintă un test serologic care arată dacă o persoană a fost contaminată în trecut

Până la ora actuală, doar cei care prezentau simptome puteau fi testaţi, după ce primeau acordul medicului de familie.

„Am adus rata de infectare la un nivel foarte scăzut. Este foarte important să nu existe focare de infectare ascunse care să amplifice circulaţia virusului”, a explicat ministrul sănătăţii danez, Magnus Heunicke, citat în comunicat.

După ce a anunţat măsuri severe din 11 martie, Danemarca a fost prima ţară care şi-a redeschis grădiniţele şi şcolile generale, pe 15 aprilie. Relaxarea restricțiilor nu a dus la o creștere a numărului de contaminări, ci dimpotrivă, la o scădere.

Până vineri, în Danemarca, au fost înregistrate 11,230 de îmbolnăviri cu Covid 19 și 561 de decese.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW