Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Tanczos Barna: Deşertificarea reprezintă un risc pentru România / Strategia Naţională, gata până în septembrie

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 9 august 2022

Deșertificarea reprezintă un risc pentru România, a precizat marți, 9 august, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Oficialul punctează că este nevoie de o intervenție serioasă și investiții, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Tanczos Barna a anunțat că în septembrie va fi gata Strategia Națională pentru Prevenirea și Combaterea Deșertificării și Degradării Terenurilor.

„Deșertificarea reprezintă un risc pentru România. Mai ales în sudul țării, unde au dispărut pădurile acum multe decenii, vedem cum terenurile se degradează și nu mai pot fi integrate în circuitul agricol. Este nevoie de intervenție serioasă, investiții, programe naționale și o strategie clară pe baza căruia să armonizăm politicile publice din acest domeniu.

Specialiștii lucrează la Strategia Națională pentru Prevenirea și Combaterea Deșertificării și Degradării Terenurilor, pe care o vor finaliza până în septembrie. Astăzi, la sediul Ministerului Mediului, au fost prezentate studiile care stau la baza strategiei, dar și un set de 55 de măsuri propuse în domeniul agriculturii, domeniul forestier și al apelor”, a transmis ministrul marți seara.

Oficialul a mai adăugat că pădurile joacă un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice și a deșertificării.

„Avem nevoie de un program național pentru păduri. În PNRR avem fonduri de 730 milioane de euro din care vom crea 56.000 ha de noi păduri și vom reface habitate forestiere degradate. Trebuie să găsim soluții pentru a finanța și a încuraja crearea perdelelor forestiere de protecție a terenurilor agricole”, conchide postarea.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW