Sunday, August 9, 2020
Jurnalism corect


Tânără suspectă de coronavirus, obligată să se prostitueze. Victima este diagnosticată și cu HIV

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , , , , ,

O tânără mamă în vârstă de 23 de ani, diagnosticată cu HIV, a fost obligată să se prostitueze în ultimele patru luni pe raza județului Sălaj. Procurorii DIICOT au dispus, luni, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați și au descoperit că victima prezintă și simptome specifice coronavirusului. 

Cei trei inculpați o tratau pe tânără ca pe un sclav aducător de profit. Victima preda toți banii inculpaților și nu avea voie să iasă din cuvântul acestora.

Conform procurorilor, pentru a o umili și a-i demonstra autoritatea pe care o dețin asupra sa, unul dintre inculpați i-a cerut fetei să iasă din casă și să stea în frig dezbrăcată noaptea, în timpul iernii,  amenințând-o că copiii acesteia vor fi supuși unor agresiuni sexuale.

Tânăra era obligată să se prostitueze pentru sume cuprinse între 150 lei și 300 lei (pentru o oră), tariful fiind stabilit de către inculpați.

Fata a fost diagnosticată cu virusul HIV în 2018. Aceasta nu a respectat indicațiile medicale și a întreținut relații sexuale cu mai multe persoane.

Duminică, 15 martie, procurorii DIICOT Sălaj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților. La momentul flagrantului, victima a afirmat că prezintă simptome de coronavirus.

DIICOT a solicitat sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, care, împreună cu medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău, au hotărât plasarea fetei, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină. În această perioadă victimei i se vor efectua și o serie de analize medicale specifice pentru HIV.

Parchetul antimafie solicită sprijinul cetățenilor pentru identificarea persoanelor care au luat contact cu tânăra.

Cei trei inculpați vor fi prezentați astăzi în fața Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW