Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tânără rănită în accidentul de la 2 Mai provocat de Vlad Pascu: Chiar dacă nu va fi o recuperare de 100%, eu sper să pot să am două mâini funcţionale

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 23 august 2024 Etichete: , ,

Tânăra care a fost rănită în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața, a mărturisit că retrăirea acelui eveniment este extrem de dureroasă și a subliniat că va rămâne cu sechele fizice, potrivit news.ro.

Într-o declarație pentru Antena 3, ea a menționat că mâna rănită nu se va recupera complet niciodată.

”Este foarte greu să te duci la pomeni. Să retrăieşti acele momente iar şi iar. Este foarte dureros. Fizic voi rămâne cu sechele. Mai ales cu mâna. Sunt pe drumul cel bun. Am avut parte şi de medici foarte buni care m-au ajutat şi le mulţumesc şi le sunt recunoscătoare. Au dat tot ce au avut mai bun pentru a-mi repara fractura şi nervul. Nu sunt operaţii uşoare deloc. Chiar dacă nu va fi o recuperare de 100%, eu sper să pot să am două mâini funcţionale”, a afirmat tânăra rănită în accidentul de la 2 Mai.

Judecătoria Mangalia a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru a evalua starea de sănătate a doi tineri răniți în accidentul rutier. Această expertiză va determina dacă cei doi supraviețuitori au suferit vătămări permanente, aspect care ar putea duce la reclasificarea cazului, din vătămare corporală simplă în vătămare corporală cu circumstanțe agravante. Această reclasificare ar putea implica o pedeapsă mai severă pentru Vlad Pascu.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39 și, în jurul orei 5:25, în apropiere de localitatea 2 Mai, a lovit un grup de pietoni. Impactul a fost fatal pentru doi tineri, iar alți trei au fost răniți.

După accident, Vlad Pascu a părăsit locul faptei, fiind ulterior localizat de poliție în Vama Veche. Ancheta a relevat că acesta se afla sub influența mai multor droguri, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii