Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Tânăr de 21 de ani, arestat pentru trafic de persoane. De pe urma victimei exploatate sexual, inculpatul câștiga 1000 euro pe săptămână

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 2 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Un tânăr de 21 de ani, suspect de trafic de persoane, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Bacău. Procurorii DIICOT Bacău au descins, pe 31 august, la locuința acestuia, unde a fost găsită una dintre victime.

Procurorii au descoperit că, în perioada decembrie 2018 – august 2019, inculpatul a sechestrat-o pe victimă în diferite apartamente din Bacău și Tecuci, unde o obliga să se prostitueze. Acesta câștiga în jur de 1000 de euro pe săptămână.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, inculpatul îi stabilea victimei programul de lucru, obținând din exploatarea acesteia aproximativ 1000 euro/săptămână. În situația în care aceasta dorea sa iasă de sub autoritatea inculpatului, era constrânsă prin acte de violență să-și continue activitatea.

Sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanei vătămate erau folosite de către inculpat la jocuri de noroc sau alte activități (aproximativ 16.000 de euro)”, conform DIICOT.

Conform unui comunicat al IGPR ar fi vorba de mai multe victime care au fost racolate în vederea exploatării sexuale.

„Din cercetări a reieșit că, bărbatul ar fi racolat, prin aceeași metodă, mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat sexual, în diverse apartamente, închiriate în regim hotelier, pe raza municipiului Bacău.

Clienții ar fi intrat în legătură cu acestea prin intermediul unor anunțuri pe diferite site-uri de profil. Ulterior, tinerele ar fi fost obligate să presteze servicii sexuale, pe stradă, în zona orașului Tecuci, din judeţul Galați.

În urma administrării probatoriului, tânărul de 21 de ani a fost reținut de poliţişti pentru  24 de ore, ulterior fiind prezentat Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă față de acesta pentru 30 de zile”, conform unui comunicat al IGPR.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW