Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Taiwan plănuiește să își mărească bugetul alocat Apărării / Un senator american, vizită în Taipei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 august 2022

Taiwan plănuiește să își mărească bugetul acordat Apărării la 19 miliarde de dolari în anul 2023, pe fondul amenințărilor venite din partea Chinei, potrivit unui anunț de joi, 25 august, citat de Reuters. În paralel, a treia delegație a Parlamentului SUA, reprezentată de un senator republican, se va întâlni, vineri, cu președintele taiwanez, în ciuda obiecțiilor Beijingului.

Cele 19 miliarde de dolari alocate Apărării reprezintă aproximativ 2,4% din Produsul Intern Brut al Insulei. În jur de 35 de milioane de dolari vor fi cheltuite pentru achiziția de avioane de luptă.

Ministerul taiwanez al Apărării arată că bugetul a fost construit luând în considerare „amenințarea inamică”, ce vine din partea Chinei.

Totodată, dacă va fi aprobat de Parlamentul taiwanez, va fi al șaselea an consecutiv în care cresc cheltuielile cu Apărarea.

În paralel, o nouă delegație de parlamentari americani, reprezentată de senatorul republican Marsha Blackburn, a ajuns joi în Taipei, urmând ca vineri să se întâlnească cu președintele Tsai Ing-wen.

Vizita vine la o săptămână după ce alți 5 parlamentari americani au vizitat Taiwanul, provocând reacția guvernului de la Beijing, ce a lansat noi exerciții militare în apropierea insulei democrate.

CITEȘTE ȘI: Conflictul dintre China și Taiwan sub lupă. General (r): Un moment incert pentru guvernul democratic de la Taipei / Expert: Pelosi rămâne în istorie prin sfidarea Beijingului

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *