Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Taiwan își va exercita dreptul la autoapărare și contraatac, dacă forțele armate chineze vor pătrunde pe teritoriul insulei democrate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 august 2022

Taiwan a transmis miercuri, 31 august, că își va exercita dreptul la autoapărare și contraatac în cazul în care forțele armate ale Chinei vor pătrunde pe teritoriul insulei democrate, relatează Reuters.

Reacția oficialilor taiwanezi din domeniul Apărării vine pe fondul exercițiilor militare lansate de China în urmai vizitei lui Nancy Pelosi și a altor parlamentari americani la Taipei.

Patrulele militare în jurul insulei democrate au continuat, iar Guvernul de la Taipei reclamă intenția Beijingului de a transforma Strâmtoarea Taiwan, ce separă cele două tabere, în principala sursă de instabilitate în regiune.

Pentru fiecare avion și navă care intră în teritoriul nostru pe mare și pe aer (…), armata națională își va exercita dreptul la autoapărare și la contraatac, fără excepții”, a avertizat Lin Wen-Huang, un oficial din cadrul armatei taiwaneze.

Taiwan a acuzat China că se folosește de drone care zboară în apropierea insulei din jurul coastei chineze și a avertizat că le va distruge în momentul în care consideră că reprezintă o amenințare.

Ma Cheng-Kung, un alt oficial din domeniul Apărării, a acuzat China că refuză accesul navelor străine în Strâmtoarea Taiwan, dacă nu au permisiunea Beijingului.

Marți, militarii taiwanezi au deschis focul împotriva unei drone chineze la scurt timp după ce președintele taiwanez a cerut „contramăsuri puternice” la provocările Chinei. Ministerul chinez de Externe a respins acuzațiile Taiwanului.

CITEȘTE ȘI: Taiwan plănuiește să își mărească bugetul alocat Apărării / Un senator american, vizită în Taipei

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW