Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Susținerea candidaturii lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, votată în unanimitate în BEx PNL / „Aș vrea să fiu primarul tuturor bucureștenilor”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , , ,

PNL a votat în unanimitate susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la funcția de primar general al Capitalei, potrivit anunțului premierului interimar și președintele partidului, Ludovic Orban. 

„Vreau să mulțumesc PNL pentru încrederea pe ca care mi-o acordă. E o decizie de responsabiliate. Avem o administrație Gabriela Firea dezastruoasă în București. PNL are cei mai buni primari din România. Experiența pe care ei o au e foarte utilă”, a declarat Nicușor Dan.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susține că, potrivit unui sondaj de opinie „PNL este peste 30% în București”.

„Suntem umăr la umăr cu PSD. Avem șansa să câștigăm. Cea mai dificilă situație este la sectorul 3. Suntem deschiși la soluții. Ne dorim să susținem candidați puternici”, a spus Orban.

Întrebat dacă PNL susține o alianță electorală la București cu alte partide, Ludovic Orban a spus:

„Nu putem ști care va fi formula politică decât după ce vom discuta cu celelalte partide. Singurul lucru pe care l-am stabilit clar cu Nicușor Dan e un parteneriat solid, bazat pe soluții pentru problemele Bucureștiului. O să fie posibile variante în funcție de ce decizii se iau în viitor. PNL e peste 30% în București, suntem umăr la umăr cu PSD, avem capacitatea de a câștiga patru sectoare, cea mai dificilă situație e la sectorul 3. Noi suntem deschiși la discuții, ne dorim victoria pe toate fronturile, ne dorim să susținem candidați puternici, care să ne confere garanția că vor câștiga”, a adăugat președintele PNL.

În încheiere, Nicușor Dan a mai adăugat că și-ar dori să fie primarul tuturor bucureștenilor. Candidatul a mai menționat că joi a avut o discuție cu USR și PLUS.

„Mă preocupă Bucureștiul de 14 ani, sunt convins că am o șansă importantă să câștig aceste alegeri, e o mare responsabilitate. Să intri în politică e un compromis personal, întrebați-o pe soție și pe fetiță. Am învățat multe lucruri pe care sunt gata să le aplic. Sunt primari PNL din România care au făcut chestiuni deosebite, au adus orașele la standarde occidentale. (…)Tot ce am făcut a fost public. Anunțul public făcut acum un an a fost că sunt un candidat independent, care cere sprijinul partidelor. Am primit sprijinul USR, azi am și susținerea PNL. (…)Am plecat pe un drum, m-am concentrat pe a avea susținerea partidelor de Opoziție, am fost onest.(…)Am avut o discuție cu cei de la PLUS și de la USR ieri după-amiază, mesajul comun a fost că urmează o întâlnire între forțele de opoziție din București pentru a ne armoniza pozițiile. (…) Aș vrea să fiu primarul tuturor bucureștenilor. Poluarea vizează în special copiii și vârstinicii, electorat tradițional al PSD. Bucureștenii pierd 2-3 ani din viață din cauza poluării”, a afirmat Nicușor Dan.

sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 58194 additional Info on that Topic: mainnews.ro/sustinerea-candidaturii-lui-nicusor-dan-pentru-primaria-capitalei-votata-in-unanimitate-in-bex-pnl/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 44459 more Info to that Topic: mainnews.ro/sustinerea-candidaturii-lui-nicusor-dan-pentru-primaria-capitalei-votata-in-unanimitate-in-bex-pnl/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/sustinerea-candidaturii-lui-nicusor-dan-pentru-primaria-capitalei-votata-in-unanimitate-in-bex-pnl/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/sustinerea-candidaturii-lui-nicusor-dan-pentru-primaria-capitalei-votata-in-unanimitate-in-bex-pnl/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *