Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Suspectul din cazul pădurarului ucis de hoții de lemne, prins de oamenii legii și reținut pentru 24 de ore

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 11 august 2020 Etichete: , , ,

Procurorii de la Parchetul General l-au prins și reținut pentru 24 de ore pe bărbatul care este cercetat în dosarul pădurarului din Maramureș care a fost ucis de hoții de lemne anul trecut în octombrie. 

„La data de 10 august 2020, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore față de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu),  tâlhărie calificată și uz de armă fără drept, prevăzute de art.257 alin.1 C.pen.  rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a și d rap. la art. 233 C.pen. și art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal”, arată un comunicat al procurorilor.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cazul pădurarului ucis în octombrie

Un pădurar de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în vărstă de 30 de ani, a fost omorât, în octombrie, de către hoții de lemne. Liviu Pop a fost împușcat cu o armă de vânătoare. Este al doilea pădurar victimă a unei agresiuni de acest fel.

„Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori. Din primele informaţii, pădurarul Liviu Pop a fost împuşcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani, era căsătorit şi avea trei copii”, a anunțat la acel moment Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW