Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Suspecta tăcere a liderilor AUR într-un moment capital pentru destinul basarabenilor din Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2024

Alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană au fost ignorate aproape complet de către liderii partidului așa-zis „naționalist” AUR.

Basarabenii din Republica Moldova au fost chemați duminică la urne pentru a face o alegere capitală pentru viețile lor. Aflați ani la rând la răscrucea dintre vest și est, datorită admirabilei rezistențe ucrainene, aceștia au acum șansa de a-și decide destinul. Prosperitate vs sărăcie, pace vs război și drepturi vs totalitarism reprezintă dilemele aparent simple la care oamenii au fost chemați să răspundă.

Speriați de propaganda rusă și chiar mituiți de pionii Kremlinului, unii dintre cetățenii Republicii Moldova au ales însă greșit. Referendumul convocat de președinta Maia Sandu foarte probabil va fi adoptat, însă practic la mustață.

În fața unor asemenea provocări dincolo de Prut, ce au făcut însă liderii așa-ziși „naționaliști” din România, cei care până nu de mult mureau de grija basarabenilor? Au ales să tacă și să se facă că tema nu există. Doar liderul AUR, George Simion, a dat cu jumătate de gură un mesaj, în seară de dinaintea votării, în care nici măcar nu o pomenește pe Maia Sandu. Duminică, în ziua votului, niciun cuvânt. În schimb, AUR a organizat o manifestație de protest în fața casei care ar urma să fie atribuită, după terminarea mandatului, președintelui Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW