Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


SURSE Variantele luate în calcul de PNL pentru refacerea coaliției de dreapta: Fără miniștrii care au votat moțiunea împotriva Guvernului Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2021

Partidul Național Liberal ar avea, în acest moment, două variante de lucru pe care le-ar lua în calcul pentru refacerea coaliției de guvernare alături de USR și UDMR, potrivit unor surse Main News.

În prima variantă, PNL ar fi de acord cu refacerea coaliției de dreapta, dar cu un guvern de tehnocrați, condus de Nicolae Ciucă. Propunerea ar fi respinsă, însă, de reprezentanții UDMR.

O altă variantă luată în calcul de liberali ar fi ca USR să renunțe să îi propună la formarea unui nou Guvern pe miniștrii care au fost dați afară din Guvernul Cîțu, adică Vlad Voiculescu, de la Sănătate, și Stelian Ion, de la Justiție.

În acest scenariu, nici miniștrii care au votat căderea Guvernului Cîțu, la moțiunea de cenzură din 5 octombrie, nu ar fi luați în calcul de liberali pentru formarea unui nou guvern PNL-USR-UDMR, condus de Ciucă.

Precizăm că, în acest caz, doar Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea s-ar putea reîntoarce la Palatul Victoria, dintre foștii miniștri ai Cabinetului Cîțu, întrucât nu sunt parlamentari.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW