Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE: Val suspect de pensionări medicale în MAI, investigat de procurori

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 iunie 2024 Etichete: , , ,

Un val neobișnuit de pensionări pe motive de depresie a apărut în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), implicând polițiști, jandarmi și pompieri. Procurorii DNA și DGA investighează legalitatea acestor pensionări, analizând cazuri precum cel al unui polițist de 25 de ani, care a ieșit la pensie după ce a fost prins drogat la volan.

Marți, 4 iunie 2024, Direcția Generală Anticorupție și DNA au efectuat percheziții la Direcția Medicală a MAI și la Spitalul Gerota, instituții aflate sub umbrela Ministerului de Interne. Documentele ridicate ar putea clarifica modul în care numeroși polițiști, jandarmi și pompieri au obținut pensionarea pe motive de boală.

Sursele noastre indică faptul că ancheta se concentrează pe pensionările din ultimii doi ani, inițiată la sesizarea din oficiu a ofițerilor DGA. Majoritatea celor pensionați pe caz de boală au fost diagnosticați cu depresie sau alte afecțiuni asociate.

Un caz notabil investigat de autorități este cel al unui polițist din Satu Mare, pensionat recent la vârsta de 25 de ani. În 2023, acesta a fost surprins drogat la volan și, după cinci ani de serviciu, s-a pensionat invocând probleme psihologice. Anchetatorii suspectează nereguli în emiterea documentelor medicale care au permis clasarea sa ca apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, într-un context în care numărul acestor pensionări este semnificativ și în creștere.

Autoritățile continuă să examineze documentele și să adune probe pentru a determina dacă au existat abateri de la procedurile legale în aceste cazuri de pensionare.

foto: Poliţia Română

Comentarii