Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


SURSE Vaccinare la chiuvetă: DNA face percheziții la Spitalul Mangalia și centrul de imunizare de la Sanatoriul Balnear

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2021

Procurorii DNA fac marți, 21 decembrie, peste 50 de percheziții în județele Suceava și Constanța, inclusiv la sediile unor instituții publice, în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit surselor Main News, este vorba despre un dosar de vaccinări fictive.

Conform surselor citate, perchezițiile au loc, între altele, la Spitalul Municipal Mangalia și Centrul de vaccinare este organizat la Sanatoriul Balnear Mangalia. Sunt vizați medici, asistente, dar și persoane fizice în acest dosar de „vaccinare la chiuvetă”. Ar fi vorba despre peste 100 de beneficiari identificați. Aceștia plăteau între 50 și 400 de euro pentru o adeverință falsă de vaccinare.

Comunicatul procurorilor

DNA a anunțat într-un comunicat de presă că „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”.

„În cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis sursa citată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW