Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


SURSE USR respinge „armistițiul politic” propus de Nicolae Ciucă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 octombrie 2021

USR se opune categoric așa-numitului armistițiu politic propus de prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă în vederea învestirii unui guvern minoritar, au declarat surse politice pentru Mainnews.ro.  

Prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, le-a trimis marți, 26 octombrie, liderilor PSD și USR o scrisoare deschisă prin care le propune încheierea unui „armistițiu politic”, pentru ca guvernul minoritar PNL – UDMR să obțină voturile necesare învestirii în Parlament.

Ce conține scrisoarea deschisă trimisă de Nicolae Ciucă

În scrisoarea deschisă transmisă de Nicolae Ciucă liderilor de partide parlamentare, premierul desemnat arată că România trece printr-o situație grea din punct de vedere medical și politic, menționând și creșterea prețurilor la energie electrică, gaze și alimente.

Vă chem acum să treceți peste rezervele politice pe care le aveți și să-mi dați șansa de a pune în practică un program imediat pentru depășirea acestei perioade critice. Ceea ce vă propun este un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Ciucă.

Generalul în rezervă arată că armistițiul politic nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară.

Știu din experiența mea profesională că armistițiul se discută și se convine nu între prieteni, ci între adversari, între grupuri cu orientări și interese uneori profund divergente. Un armistițiu nu e înfrângere și nici victorie, nu e abandon și nici supunere. Un armistițiu este un demers rațional și moral, care dă o șansă bunei înțelegeri, având în vedere interesele generale, mai importante decât cele ale fiecărei părți”, potrivit sursei citate.

Nicolae Ciucă, primă rundă de negocieri fără succes

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a avut mandat din partea PNL de a negocia cu PSD și USR susținerea în Parlament a unui guvern minoritar format din liberali și UDMR. Social-democrații au refuzat varianta propusă de liberali, iar în spațiul public au apărut informații potrivit cărora PSD ar vrea să intre la guvernare.

Premierul desemnat a avut luni o întâlnire și cu Dacian Cioloș, în cadrul căreia s-a lovit de refuzul președintelui USR de a susține un guvern minoritar format din PNL și UDMR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW