În dosarul în care urmează sa fie audiat fostul ministru al Justitiei este vizat și Viorel Mocanu.

Fostul agent guvernamental CEDO ar fi pledat in defavoarea statului român în cauza în care Liviu Dragnea a reclamat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului că în dosarul Referendumului (în care a primit doi ani de condamnare definitivă cu suspendare) n-ar fi beneficiat de un proces echitabil.

Pe vremea când era ministru al Justitiei în Cabinetul Dăncilă, mai exact în Ianuarie 2019, Tudorel Toader spunea că are un proiect de lege care prevede ca Viorel Mocanu să revină la Ministerul de Justiţie. La acea vreme, fostul ministru Toader spunea că a discutat proiectul şi cu Teodor Meleşcanu, ministru de Externe la acea dată.

Dosarul a fost deschis după ce Liviu Dragnea a solicitat ca CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Viorel Mocanu, agentul României la CEDO, a defavorizat statul român în favoarea fostului președinte PSD, Liviu Dragnea. Urmare a acestor evenimente, DNA a deschis dosar penal.

sursa foto: Facebook