Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


SURSE Trafic de influență într-un contract Unifarm. DNA a plasat o persoană sub control judiciar

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 august 2020 Etichete: , ,

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele unei persoane care ar fi pretins că are influență în cadrul companiei Unifarm, conform surselor Mainnews.ro. Inculpatul ar fi cerut suma de 600.000 de lei în schimbul unui contract care ar fi facilitat achiziția de echipamente de protecție anti-COVID.

Între 16 și 23 martie 2020, „o persoană fizică fără calitate specială” ar fi cerut 600.000 de lei de la reprezentantul unei firme private, pentru a-i garanta obținerea unui contract de achiziție al unor echipamente de protecție pentru Unifarm.

Banii ceruți ar fi reprezentat o treime din profitul pe care firma ar fi putut să îl obțină în urma contractului încheiat cu Unifarm.

Acesta ar fi primit suma de 317.000 lei și bunuri în valoare de 69.940 de lei.

Persoana respectivă a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, conform comunicatului emis de DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august 2020, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.
Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei” , se arată în comunicatul emis de DNA.

 

Sursă foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW