Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


SURSE Suspiciuni de corupție în cazul achiziției de măști de protecție. Ministerul Sănătății sesizează DNA după verificări interne la departamentul juridic

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății a trimis concluziile unui control intern pe tema achiziției a peste 100 de milioane de măști de protecție la DNA. Potrivit unor surse, sunt ridicate semne de întrebare în special cu privire la departamentul juridic al ministerului.

Potrivit procedurii, procurorii anticorupție trebuie să verifice sesizarea ministerului și să decidă dacă sunt îndeplinite condițiile pentru deschiderea unui dosar penal.

La începutul lunii, Main News a scris că Ministerul Sănătății a demarat ancheta internă care a vizat modul în care a fost întocmit contractul privind măștilor. Coincidență sau nu, mai mulți angajați ai departamentului juridic ar fi intrat în concediu medical la vremea respectivă, spuneau sursele citate atunci.

Verificările au fost demarate după ce s-a ajuns la concluzia că, urmare a unei clauze, nu poate fi reziliat contractul pentru achiziția a peste 100 de milioane de măști decât la 15 zile de la notificarea scrisă a firmei, cu toate că aceasta nu a livrat, la termen, toate echipamentele de protecție.
Măștile care s-au lăsat așteptate

Pe 24 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat că Naguma Medical Supply, deținută de canadianul Michael Topolinski, a câștigat licitația pentru livrarea măștilor destinate familiilor și persoanelor defavorizate pentru prețul de 73,6 milioane de lei fără TVA, respectiv un preț de 0,64 lei fără TVA/mască.

După respingerea la CNSC și în instanță a unei contestații, Ministerul Sănătății a putut semna contractul cu Naguma Medical Supply pe 11 august.

Omul de afaceri Michael Topolinski a trimis, de curând, potrivit g4media.ro, o scrisoare către zeci de ambasade. Afaceristul susține că MS vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei clasate pe locul doi la licitaţie, Best Achiziţii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW