Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Sporurile bugetarilor vor fi îngheţate și în 2022

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2021

Impozitele și taxele locale nu vor fi majorate, dar sporurile de care beneficiează diverse categorii de bugetari ar urma să fie înghețate și anul viitor, au declarat miercuri, 15 decembrie, surse social-democrate pentru Main News. În schimb, în 2022 va fi reluată acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar.

Totodată, potrivit acelorași surse, Guvernul ar urma să proroge cu un an intrarea în vigoare a legii prin care aleșii locali primesc „pensii speciale”, așa cum au cerut în repetate rânduri membrii USR.

Amintim că noul ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a anunțat în 9 decembrie că ordonanța de urgență privind reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar a primit aviz favorabil din partea patronatelor, asociațiilor și sindicatelor, după o dezbatere în cadrul Comisiei de Dialog Social a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Amintim că și bugetul de stat pe anul 2021 a prevăzut înghețarea salariilor, sporurilor, indemnizațiilor și primelor în sectorul public, neacordarea primei și a voucherelor de vacanță, precum și compensarea orelor suplimentare pentru personalul bugetar numai cu timp liber.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *