Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


SURSE Soluția politică pentru reducerea facturilor – scăderea TVA la energie | Ministrul Virgil Popescu, așteptat cu temele făcute

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 14 februarie 2022 Etichete: , ,

Șeful PNL și cel al PSD s-au pus de acord pe reducerea TVA la 5% în cazul energiei, potrivit unor surse politice. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au discutat luni, cu o zi înainte de ședința Comitetului interministerial pentru energie în care este așteptată prezentarea soluțiilor finale de către ministrul Virgil Popescu.

Ciolacu și Cîțu au convenit să propună scăderea TVA pentru energie, din aprilie, în următoarea ședință a Coaliției.

Virgil Popescu, așteptat cu soluții

În paralel, marți va avea loc o ședință a Comitetului interministerial în domeniul energiei, forul care trebuie să pună la punct strategia pentru reducerea prețurilor.

Ministrul Virgil Popescu este așteptat cu variantele care să fie aplicate din 1 aprilie 2022, spun sursele citate.

Și soluțiile au probleme

O variantă luată în calcul până acum este prelungirea ordonanței de urgență aflată în vigoare, legată de compensare și plafonare.

Doar că, explică sursele Main News, bugetul de stat nu suportă cheltuiala. În cele două luni în care a produs efecte, a scos de la buget aproximativ trei miliarde de lei. Dacă actul normativ va fi prelungit ar trebui luați bani de la investiții, spun sursele citate.

Reglementarea prețurilor, o altă variantă, ridică de asemenea semne de întrebare. Și asta pentru că energia a fost deja vândută pentru acest an, iar măsurile ar putea aduce efecte într-un viitor nu prea apropiat. Potrivit unor surse guvernamentale pentru că cele social-democrate spun că reglementarea e posibilă.

CITEȘTE ȘI: Miniștrii Energiei și Finanțelor, chemați de USR în Parlament / Moșteanu: Vedem declarații incoerente, propuneri aiuristice

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW