Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat oficial retragerea sprijinului politic pentru Diana Șoșoacă, care va activa în afara grupului din Senat al AUR.

„Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, se arată într-un comunicat transmis de AUR

Știrea inițială

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă, miercuri, din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit unor surse Mainnnews.ro.

Decizia excluderii din partid a Dianei Șoșoacă ar fi fost luată de Claudiu Târziu, copreședinte al formațiunii, și Sorin Lavric, fiind confirmată în forurile de conducere.

Potrivit acelorași surse, motivul excluderii ar fi că Diana Șoșoacă a participat în weekend-ul trecut la o petrecere, în pofida restricțiilor, ceea ce ar fi cauzat prejudicii de imagine partidului.

Cine este Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, avocat de profesie, este unul dintre cei mai controversați parlamentari din noua legislatură. Potrivit declarației sale de avere, deține patru terenuri, două apartamente, o casă de vacanță și obiecte de artă în valoare de 5.000 euro.

Astfel, în 2016 a primit drept donație un teren de 22.500 mp, în Balotești, județul Ilfov. În 2004-2005 prin cumpărare/partaj a obținut trei terenuri intravilane, două de 60 mp , respectiv 1315 mp în Căciulata, județ Vâlcea, iar altul de 2170 mp în Dâmbovița. Are două apartamente de 58 mp, respectiv 89 mp și o casă de vacanță de 30 mp. Are un Opel Corsa fabricat în 2015 și obiecte de artă în valoare de 5000 euro.

Diana Șoșoacă este membru al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), partid nou, intrat în Parlament cu voturile a peste 9% dintre alegători. S-a făcut remarcată prin modul în care s-a poziționat cu privire la măsurile dispuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Senatoarea a refuzat să poarte mască în spațiul public, invocând o adeverință medicală prin care este exceptată de la această măsură.

A făcut parte din delegația care a mers la consultările de la Cotroceni, pentru formarea noului Guvern. Spunea atunci că, la finalul întâlnirii cu președintele, a renunțat la mască. Ulterior, a fost fotografiată în Parlament fără mască, această măsură de protecție fiind obligatorie. La nivelul Legislativului se fac verificări cu privire la această situație, o anchetă realizând și Poliția Capitalei.

A fost avocatul lui ÎPS Teodosieîn procesul în care acesta contesta decizia autorităților de a interzice pelerinajul la peștera Sfântului Andrei pentru enoriașii din alte localități.

Diana Șoșoacă este șefa Comisiei pentru Abuzuri de la nivelul Senatului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW