Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


SURSE Șeful de la Drumuri Craiova, acuzat de înșelăciune: Ar fi depus la dosarul de angajare mai multe diplome false / Prejudiciul se ridică la 985.000 de lei

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 aprilie 2021

Procurorii din cadrul Parchetului General fac, joi, trei percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, din cadrul CNAIR, este acuzat de înșelăciune, potrivit unor surse Main News.

Bratu Bogdan, șeful de la Drumuri Craiova, ar fi depus la dosarul de angajare mai multe documente falsificate de studii și care au fost desființate de instanțele judecătorești.

Prejudiciul din dosar se ridică la aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile pe care acesta le-ar fi primit cât timp a stat în funcție, mai arată procurorii.

DNA, percheziții la începutul anului

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au ridicat, pe 5 ianuarie 2021, documente de la Direcția de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii fac cercetări pentru fapte asimilate corupției, mai exact infracțiuni de abuz în serviciu.

În momentul de față, în dosar este începută urmărirea penală in rem, ceea ce înseamnă că nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Contactat de Mainnews.ro, directorul DRDP Craiova, Bogdan Bratu, a declarat că procurorii parchetului anticorupție au ridicat înscrisuri de la sediul instituției, în urma unei reclamații. Totodată, Bratu a precizat că nu are nicio calitate în acest dosar și nici nu a fost chemat la audieri.

Comunicatul Parchetului General

„Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de 23 aprilie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW