Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Ședință la vârful justiției, în plină explozie a numărului de infectări din instanțe și parchete / Ministrul de interne, la ÎCCJ

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 noiembrie 2020

UPDATE Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat ședința pe care președinta instituției, Corina Corbu, a avut-o cu ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, precizând că discuțiile au vizat audierea prin videoconferință a persoanelor aflate în stare de reținere sau arest, în contextul pandemiei de COVID-19.

Știrea inițială

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, și ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, s-au întâlnit vineri într-o ședință la sediul instanței supreme, potrivit unor surse Mainnews.ro. Cel mai probabil cei doi oficiali vor discuta despre eventuale măsuri pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului în instanțe și parchete, în contextul creșterii alarmate al numărului de cazuri de persoane infectate.

Semnal de alarmă tras de grefieri

Sindicatul grefierilor a trans la începutul lunii noiembrie un semnal de alarmă, susținând că la nivelul Tribunalului Sibiu au apărut mai multe cazuri de coronavirus, iar unii angajați au fost testați târziu și au intrat în sălile de judecată, în ciuda situației.

După ce președintele Tribunalului Sibiu a fost depistat pozitiv, s-au anunțat testări imediate pentru întreg personalul Tribunalului, precum și pentru cel al Judecătoriei Sibiu, potrivit sursei citate.

Peste 500 de cazuri depistate în instanțe

La nivel național, peste 500 de persoane din instanțe au fost depistate, până acum, ca fiind infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, trei au pierdut lupta cu virusul.

În ceea ce privește situația creată de pandemie, pe baza datelor primite, în instanțe avem un număr de 546 de persoane infectate, din care avem 5 cazuri la ATI. Sunt înregistrate, la nivel național, trei decese”, a spus ministrul Justiției, marți.

Întrebat dacă există parchete sau instanțe care riscă să nu mai poată funcționa din cauza infectărilor sau a personalului aflat în izolare, Predoiu a spus că pericolul este mare și că până acum astfel de situații au fost gestionate prin delegări.

La Tribunalul și Judecătoria Sibiu, care funcționează în același sediu, au fost depistate peste 20 de cazuri, de pildă.

CITEȘTE ȘI: CSM, aviz favorabil pentru Legea ce prevede măsuri de combatere a COVID-19 în instanțe

CITEȘTE ȘI: Legea ce prevede măsuri de combatere a COVID-19 în instanțe, adoptată în ședința Executivului

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV | Președintele Judecătoriei Sectorului 5, reacție dură în contextul focarelor de COVID din justiție: Judecătorii sunt la limita rezistenței fizice și psihice. Nu avem timp ca ministrul justitiei să analizeze | Magistratul cere suspendarea parțială a activității

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW