Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Secretar de stat din Ministerul Muncii, prins de poliție cu plăcuțele de înmatriculare provizorii expirate/ Alin Ignat: Am primit mașina de la o reprezentanță

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 1 februarie 2020 Etichete: , , ,

Ion Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii, a fost prins de polițiști cu plăcuțele de înmatriculare provizorii expirate. Acestea nu mai erau valabile din data de 22 ianuarie.

Ignat a fost oprit de un echipaj de poliție rutieră în municipiul Blaj, județul Alba, pe Drumul Național 14B.

În momentul în care au verificat documentele, agenții au constatat că plăcuțele de înmatriculare provizorii erau expirate din data de 22 ianuarie 2020.

Mașina aparține unei societăți comerciale, potrivit unor surse.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

Astăzi, în cursul dimineții am avut o programare la o reprezentanță auto din Alba-Iulia, o reprezentanță de prestigiu, unde am predat o mașină pentru service, schimb de ulei și filtre. În schimbul mașinii, pentru perioada în care mașina pe care am predat-o urma să rămână în service, am primit o altă mașină pe care să o folosesc în această perioadă. Am încheiat un proces verbal de predare-primire la momentul respectiv și nu mi-am pus problema în nicio clipă că mașina respectivă pe care am primit-o nu ar fi în parametrii legali de funcționare. O mașină pe care am primit-o de la această reprezentanță auto, o reprezentanță de prestigiu, care reprezintă o mare marcă auto de prestigiu. M-am deplasat spre municipiul Blaj cu mașina respectivă. Un echipaj de poliție m-a oprit și cerându-mi documentele mașinii au constat că numerele provizorii de înmatriculare erau expirate de aproximativ o săptămână. Am constat acest lucru în același timp cu agenții de poliție. Nu am avut la cunoștință nicio clipă despre această situație, în legătură cu care, singurul reproș pe care mi-l fac este că nu am verificat situația mașinii, dar era vorba de o reprezentanță de prestigiu și de un proces verbal, nu mi-am pus problema că aceștia oferă o mașină care nu poate circula legal pe drumurile publice. Eu am fost de bună credință și m-am trezit pus în situația aceasta pentru care voi acționa în perioada următoare în instanță”, a declarat Ion Alin Ignat, pentru mainnews.ro.

Ion Alin Ignat este secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. El a fost numit în funcție în decembrie 2019.

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *