Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


SURSE „Regele deșeurilor” și un fost consilier al ministrului mediului, vizați într-un dosar de evaziune fiscală 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2024

Sârbul Janosevic Dragan, supranumit „Regele deșeurilor” și Marius Marinoff, fost consilier al Grațielei Gavrilescu, ministru al mediului în perioada 2017 – 2019, sunt vizați într-un dosar penal de evaziune fiscală la comercializarea de materiale sanitare, inclusiv teste pentru COVID-19, potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro. Prejudiciul este estimat la 5 milioane de lei. 

„La data de 27 mai 2024, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară și efectuează trei verificări, în cadrul unui dosar penal. Activitățile vizează sediile și punctele de lucru ale unor societăți, precum și locuințele persoanelor fizice, care ar fi implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei Pentru recuperarea acestuia, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii. După finalizarea perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare mandate de aducere pe numele a două persoane cercetate, pentru a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în vederea audierii și dispunerii de măsuri”, au transmis autoritățile.

IGSU a cumpărat teste pentru COVID-19 de la firma lui Dragan

În ianuarie 2021, publicația Newsweek a dezvăluit că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a achiziționat 2,6 milioane de teste rapide pentru depistarea COVID-19 de la firma lui Dragan pentru nu mai puțin de 19 milioane de euro.

Janosevic Dragan, arată sursa citată, a preluat societatea de la partenerul său de afaceri, Marius Marinoff, fostul consilier al Grațielei Gavrilescu pe când aceasta era vicepremier și ministrul al Mediului.

Relația dintre sârbul Janosevic Dragan și Marius Călin Marinoff nu s-a oprit aici: sârbul Dragan este administratorul firmei Deșeuri Online Consulting, societate deținută integral de Marinoff.

Înainte de a ajunge președintele asociației de reciclare, Marinoff a fost consilierul vicepremierului și ministru al Mediului Grațielei Gavrilescu, în perioada noiembrie 2018 -septembrie 2019. Anterior acestei perioade, Marinoff a fost președintele firmei EDM Global Consult LP, din Scoția. Marius Marinoff nu este străin nici de afacerea cu teste rapide. El a fost consultantul și interfața cu autoritățile române pentru firma MCM EVA, controlată de sârbul Dragan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW