Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Protestul de la metrou, suspendat / Reprezentant al Sindicatului Metrorex, mesaj pentru bucureșteni: Multă sănătate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 martie 2021

Reprezentanții Unității Sindicatul Liber Metrou (USLM) au ajuns la un consens cu membrii Guvernului, în urma negocierilor purtate la Prefectura Capitalei. Protestul de la metroul din Capitală va fi suspendat, iar circulația în subteran se va relua de sâmbătă.

Este regretabil că a trebuit ca salariații metroului să facă o formă de protest de un asemenea nivel ca să putem să regăsim o formă de dialog social care ar fi cea normală. Vom anunța salariații de ceea ce am obținut aici. Drulă a recunoscut că trebuie să negocieze cu USLmetrou, săptămâna viitoare ne vom vedea zi de zi. Tot scandalul a plecat de la disponibilizarea masivă. Deficitul a ajuns la un necesar de 1.200 de oameni. Ajunsesem în poziția în care să ne fie frică să ne mai facem treaba, să nu ne ducem pe partea cealaltă, pentru că nu se asigură acest buget. Prima greșeală pe care a făcut-o Guvernul a fost legea bugetului, ce blochează Metrorex”, a spus unul dintre reprezentanții USLmetrou, la finalizarea discuțiilor.

Întrebat ce le transmite bucureștenilor care au avut de suferit în urma protestului de vineri, acesta a transmis „Multă sănătate!”

Sute de angajați ai Metrorex, unii membri ai sindicatului de la metrou, protestează de vineri dimineață, circulația trenurilor fiind blocată.

Drept urmare, bucureștenii au fost obligați să circule cu transportul de suprafață, cu mașinile personale sau autoturisme care funcționează în regim de taxi.

La orele de vârf, traficul din București, stațiile STB şi mijloacele de transport în comun au fost luate cu asalt de oamenii care se grăbeau să ajungă la destinație

Conducerea Metrorex a sesizat DIICOT cu privire la fapte de încălcare a legii terorismului, în timp ce Cătălin Drulă a sesizat DNA împotriva celor responsabili pentru acțiunea care a dus vineri la blocarea Capitalei.

Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni: + zădărnicirea combaterii bolilor + abuz în serviciu + trafic de influență + folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane + folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite + șantaj + infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate. Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare”, a anunțat ministrul Transporturilor, pe Facebook.

Comunicatul Prefecturii Capitalei

„Instituția Prefectului – Municipiul București informează că astăzi, 26 martie 2021, la sediul Instituției din Piața Presei Libere a avut loc întâlnirea de dialog social cu reprezentanții sindicali (Sindicatul Liber Metrou – USLM din METROREX S.A. și Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România- Frăția – CNSLR Frăția ), conducerea METROREX S.A. și reprezentanții lucrătorilor din subteran.
Menționăm că această întâlnire de dialog social a fost determinată de situația de la stația de metrou Piața Unirii.
Părțile invitate au convenit reluarea activității la metrou”

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Protest la metrou: Metrorex sesizează DIICOT privind fapte de încălcare a legii terorismului / Ministrul Drulă anunță că a sesizat DNA / UPDATE Răspunsul Sindicatului USL-metrou

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *