Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


SURSE Procurorul Florin Deac, membru CSM, va fi audiat, joi, la Secția Specială

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , , ,

După Nicolae Solomon, a venit rândul altui procuror din CSM să fie audiat la Secția Specială. Potrivit surselor mainnews.ro, Florin Deac a fost chemat să depună mărturie, joi.

Deac va fi audiat în calitate de martor, la ora 10. Inițial, el trebuia să ajungă la Secția Specială la finalul lunii februarie, însă audierea a fost amânată, potrivit informațiilor mainnews.ro.

Atunci, citarea lui Nicolae Solomon, membru și fost vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, la Secția Specială, a provocat un scandal în toată regula.

Chemarea acestuia este legată de respingerea acțiunii disciplinare împotriva Laurei Codruța Kovesi pe tema refuzului acesteia de a participa la o comisie de anchetă din Parlament, în ciuda unei decizii a CCR, potrivit unor surse. Nu este exclus ca și citarea lui Florin Deac să aibă legătură cu același subiect.

În vreme ce Secția pentru procurori a CSM a denunțat presiuni, SIIJ a transmis, prin intermediul Parchetului General, că dosarul nu vizează activitatea Secției pentru procurori ci modul de desfășurare a activității unora dintre membrii acesteia.

Citește mai multe detalii despre scandal AICI.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW