Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Procurorul Cristian Popescu se întoarce la serviciu. Secția pentru procurori a CSM i-a ridicat suspendarea din funcție

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care a întârziat intrarea polițiștilor în locuința lui Gheorghe Dincă, se poate întoarce la locul de muncă. Secția pentru procurori a CSM în materie disciplinară i-a ridicat suspendarea din funcție, potrivit unor surse mainnews.ro.

Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din funcție la începutul lunii august. Procurorul este cercetat de SIIJ pentru abuz în serviciu. Pe 23 septembrie, procurorul a contestat decizia suspendării sale din funcție la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă judecătorii au hotărât să rămână suspendat.

„Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de Popescu Cristian Ovidiu privind suspendarea executării Hotărârii nr.7P din 1 august 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.13/P/2019. Dispune restituirea către contestator a cauţiunii în cuantum de 1.000 de lei, plătită conform facturii nr. din 23.09.2019 emise de Poşta Română S.A.. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Popescu Cristian Ovidiu împotriva Hotărârii nr.7P din 1 august 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.13/P/2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 septembrie 2019”, transmit magistrații.

Potrivit magistraților din cadrul Inspecției Judiciare, ancheta în cazul Alexandrei Măceșanu a fost făcută de procurorii din Caracal „fără coerență”.

„Informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei. Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, a arătat Inspecţia judiciară.

Avocatul lui Cristian Ovidiu Popescu susține că procurorii din Caracal nu le-au interzis polițiștilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă și că locuința acestuia nu părea suspectă pentru că părea să fie părăsită.

Potrivit acestuia, nu există niciun document sau vreo probă care să arate că procurorul Popescu nu a permis intervenția polițiștilor în casa lui Dincă, înainte de ora 6.00. Conform avocatului, nu este în atribuțiile procurorului să dispună sau să permită intrarea organelor în curtea suspectului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/surse-procurorul-cristian-popescu-se-intoarce-la-serviciu-sectia-pentru-procurori-a-csm-i-a-ridicat-suspendarea-din-functie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/surse-procurorul-cristian-popescu-se-intoarce-la-serviciu-sectia-pentru-procurori-a-csm-i-a-ridicat-suspendarea-din-functie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/surse-procurorul-cristian-popescu-se-intoarce-la-serviciu-sectia-pentru-procurori-a-csm-i-a-ridicat-suspendarea-din-functie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW