Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


SURSE Procurorii DNA, percheziții la biroul lui Costel Alexe

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2021

UPDATE 16:15 Potrivit unor surse Main News, în dosarul deschis de procurorii DNA cercetările se fac in rem, ceea ce înseamnă că, cel puțin pentru moment, sunt anchetate fapte, nu persoane.

Știrea inițială

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac joi, 23 septembrie, percheziții la biroul președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, potrivit unor surse Main News.

Procurorii ar fi deschis un alt dosar pe numele fostului ministru al Mediului, după ce ar exista mai multe suspiciuni legate de angajările făcute de președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Comunicatul CJ Iași

„Referitor la prezența reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași în sediul Consiliului Județean Iași, precizăm că au fost solicitate documente și informații referitoare la activitatea unor instituții din subordinea administrației județene.

„Consiliul Județean Iași asigură sprijinul necesar pentru a răspunde tuturor solicitărilor conform legii. Colaborez cu toată deschiderea și sunt la dispoziția organelor de specialitate pentru a clarifica situațiile verificate”, declară președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe”, este un comunicat transmis de CJ Iași.

DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită

Direcția Națională Anticorupție a mai deschis un dosar pe numele fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, la începutul anului.

Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe că ar fi primit mită 22 tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, pentru a aloca gratuit către o fabrica certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Conform anchetatorilor, Alexe ar fi trebuit să „închidă ochii” cu privire la măsurile luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri  neconforme (haldă de zgură), depozitul fiind unul dintre cele 68 de depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW