Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Procurorii DNA au descins în Consiliul Județean Gorj. Este vizat vicepreședintele PSD Dorin Tașcău

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 aprilie 2024

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează joi percheziții în sediul Consiliului Județean Gorj, în cadrul unui dosar de cercetare penală in rem, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro. Potrivit Adevărul, vizat de anchetă este vicepreședintele PSD al instituției, Dorin Tașcău.

Dorin Tașcău a fost om de afaceri și directorul unui cunoscut colegiu național din Târgu Jiu, înainte de a intra în administrație.

Ancheta a fost declanșată după ce numele lui Dorin Tașcău a apărut în interceptările realizate de Direcția Națională Anticorupție în dosarul de corupție în care este a fost vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

Fostul director al Termocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită

Iosif Chircă este acuzat că ar fi încasat de un om de afaceri sub formă de mită suma de 5.000 euro.

Cea de-a doua persoană trimisă în judecată ar fi promis președintelui directoratului unei societăți comerciale, cu capital majoritar de stat, martor, 15% (300.000 euro) din valoarea unui contract de 2.000.000 euro, având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit în baza unei proceduri de licitație publică fraudată, dar și 15% (120.000 euro) din valoarea unui contract de 800.000 euro având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit prin achiziție directă, și ar fi dat martorului în legătură cu aceste promisiuni, în 5 tranșe, până la data de 21.01.2024, sumele de 45.000 lei și 12.000 euro. În mai 2023, ar fi pretins primei persoane 3,5% din valoarea facturilor emise de o societate comercială către două societăți cu capital majoritar de stat, lăsând-o pe acesta să creadă că ar avea influență pe lângă conducerea acestora și ar fi primit 533.375 lei“, conform DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW