Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


SURSE Procurorii au închis dosarul în care era vizat Melescanu, pentru numirea fiului vitreg consul la Strasbourg

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 7 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul în care cercetau fapte de abuz în serviciu și conflict de interese cu privire la Teodor Melescanu. Fostul ministru de Externe a fost acuzat de un diplomat că și-a numit fiul vitreg la Strasbourg. Acesta, însă, nu a ajuns să preia funcția.

Potrivit surselor mainnews.ro, anchetatorii au oprit investigația (deschisă în rem) în baza prevederii care spune că fapta nu e prevazută de legea penală sau nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Teodor Meleșcanu a declarat, în urmă cu doi ani, că în procesul numirii consulilor generali, Guvernul României a respectat legislația.

„Am aflat din presă ştirea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. (…) Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta (…) Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a mai spus Meleşcanu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW