Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


SURSE Primele măsuri cuprinse în Proiectul „România Educată”: Bacalaureat unic, pe modelul testelor PISA, pentru toți liceeni, indiferent de profilul absolvit. Examen de admitere la liceele în care cererea depășește locurile disponibile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 iulie 2021

Bacalaureatul ar urma să fie susținut sub forma unui examen unic pentru toți liceenii, indiferent de profilul absolvit, și să se bazeze pe modelul testelor PISA, potrivit măsurilor discutate în cadrul proiectului „România Educată”, transmit surse Main News. În cazul liceelor în care cererea va depăși locurile disponibile, elevii care au terminat clasa a VIII-a și au dat Evaluarea Națională ar urma să mai susțină un examen de admitere, organizat de fiecare unitate de învățământ în parte. 

Măsurile sunt discutate în această săptămână în cadrul consultărilor convocate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Președintele se va întâlni marți de la ora 16:00 cu conducerea Parlamentului și cu membrii Comisiilor de Învățământ din cele două camere.

Ulterior, Klaus Iohannis va avea o ședință cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”, programată pentru miercuri.

Luni, președintele a avut o întrevedere cu liderii coaliției de la guvernare, la care au participat Dacian Cioloș, Dan Barna, Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Ludovic Orban și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ce este „România Educată”

„România Educată” este un proiect inițiat de Președintele Klaus Iohannis, „menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate”.

Administrația Prezidențială a derulat o dezbatere publică în legătură cu educația din România, ale cărei prime două etape s-au derulat între 2016-2018.

La finalul acestor trei ani, au rezultat o viziune de țară și obiectivele aferente pentru educația și cercetarea din România, la orizontul anului 2030, alături de o serie de propuneri de politici publice pe temele desemnate ca fiind prioritare în cadrul proiectului. Acestea sunt: (1) Cariera didactică, (2) Echitatea sistemului educațional, (3) Profesionalizarea managementului educațional, (4) Învățământul profesional și tehnic de calitate, (5) Autonomie, internaționalizare și calitate în învățământul superior, (6) Educație timpurie, (7) Evaluarea elevilor și studenților”, se arată pe site-ul proiectului.

Rezultatele celor două etape au fost supuse dezbaterii publice în cea de-a treia etapă a proiectului, urmând să fie finalizată în vara anului 2021.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/surse-primele-masuri-cuprinse-in-proiectul-romania-educata-bacalaureat-unic-pe-modelul-testelor-pisa-pentru-toti-liceeni-indiferent-de-profilul-absolvit-examen-de-admitere-la-li/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/surse-primele-masuri-cuprinse-in-proiectul-romania-educata-bacalaureat-unic-pe-modelul-testelor-pisa-pentru-toti-liceeni-indiferent-de-profilul-absolvit-examen-de-admitere-la-li/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/surse-primele-masuri-cuprinse-in-proiectul-romania-educata-bacalaureat-unic-pe-modelul-testelor-pisa-pentru-toti-liceeni-indiferent-de-profilul-absolvit-examen-de-admitere-la-li/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/surse-primele-masuri-cuprinse-in-proiectul-romania-educata-bacalaureat-unic-pe-modelul-testelor-pisa-pentru-toti-liceeni-indiferent-de-profilul-absolvit-examen-de-admitere-la-li/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW