Thursday, October 22, 2020
Jurnalism corect


SURSE Pompierul anchetat de DIICOT pentru trafic de droguri a spus la audieri că a ales un sat izolat pentru afacere și că fura curentul folosit la cultura de canabis

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Pompierul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU B-IF), anchetat de DIICOT pentru trafic de droguri a recunoscut, la audieri, faptele, potrivit surselor Main News. Pompierul a spus că localitatea în care a fost dezvoltată cultura a fost aleasă pentru că este izolată și că a comandat semințele pe internet.

În fața anchetatorilor, pompierul a spus că a cumpărat locuința din Puțu Greci, comuna Greaca, județul Giurgiu, în anul 2019. Motivul pentru care a ales, împreună cu încă o persoană, această locuință, este că satul e izolat.

Potrivit surselor Main News, el a mai spus că, tot anul trecut, a amenajat locuința cu aparatură care să permită dezvoltarea plantelor și a comandat semințele pe internet.

Prima cultură și furtul de curent

Pompierul a mărturisit că prima cultură este din toamna anului 2019. Drogurile ar fi fost vândute în București iar banii obținuți ar fi fost reinvestiți în aparatură.

El a explicat și că, fiind consumul foarte mare, sustrăgea curent din rețeaua electrică. Astfel, ar fi fost improvizată o instalație direct la stâlp, potrivit surselor Main News.

Descinderile

Oamenii legii au făcut patru percheziții domiciliare, în județul Giurgiu, în dosarul de trafic de droguri.

În urma perchezițiilor, la una din locuințe a fost descoperită o cultură indoor de canabis formată din 504 plante de canabis. De asemenea, au mai fost găsite diverse bunuri utilizate în creșterea culturii.

În exteriorul imobilului au mai fost identificate 25 de plante canabis aflate în vegetație.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că respectivele 4 persoane ar fi inițiat din luna mai 2019 un grup infracțional, în scopul inițierii și dezvoltării de culturi de canabis. În acest sens, acestea ar fi achiziționat o locuință în județul Giurgiu, pe care ar fi modificat-o și amenajat-o atât în interior, cât și la exterior, exclusiv în scopul infracțional”, potrivit anchetatorilor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW