Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL Poliția a început renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1 la cererea Secției Speciale

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2021

UPDATE: Poliția Capitalei a confirmat oficial începerea procesului de renumărare a voturilor exprimate la alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

„În baza ordonanței emise de procuror din cadrul SIIJ, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor din cuprinsul acesteia, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a desemnat un grup de lucru, coordonat de Serviciul Control Intern, să efectueze activitățile dispuse”, a transmis Poliția Capitalei

Știrea inițială

La cererea unui procuror al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, o echipă coordonată de Serviciul Control Intern din Poliția Capitalei a început renumărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, potrivit surselor Mainnews.ro.

Decizia a fost luată în dosarul deschis în urma plângerii fostului edil, Dan Tudorache. Procurorul de caz a susținut că renumărarea trebuie să fie făcută de poliție întrucât SIIJ nu deține spațiul necesar pentru desfășurarea acestor activități și nici personal suficient.

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1

Tribunalul București a validat definitiv pe 27 octombrie 2020 mandatul de primar al lui Clotilde Armand

Candidata USR PLUS susținută de PNL a câștigat alegerile în sector cu 36.455 de voturi, fiind urmată de Daniel Tudorache cu 35.451 voturi. Astfel, Clotilde Armand a obținut 40,95%, Daniel Tudorache a obținut 39,82%, iar Ioana Constantin 7,78%.

În consiliul local, PSD are 9 mandate, USR-PLUS – 9 , PNL – 6, iar PMP a obținut 3 mandate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/surse-politia-a-inceput-renumararea-voturilor-pentru-primaria-sectorului-1-la-cererea-sectiei-speciale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW