Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


SURSE PNL propune „armistițiu politic” de trei luni pentru învestirea unui guvern minoritar

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2021

Partidul Național Liberal propune un „armistițiu politic” de trei luni pentru învestirea unui guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, posibil cu miniștri tehnocrați, au declarat surse liberale pentru Mainnnews.ro.

Conform acelorași surse, PSD ar fi de acord cu această variantă de compromis. Surse din cadrul USR au respins categoric așa-numitul armistițiu propus de liberali, despre care cred că este doar o tactică politică.

PSD lasă loc de negociere

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a exclus marți, 26 octombrie, varianta ca social-democrații să susțină în Parlament un guvern minoritar PNL–UDMR.

El a reiterat că PNL nu poate negocia cu PSD, întrucât liberalii au decizie internă în partid care prevede acest lucru. În schimb, întrebat care dintre opțiuni o exclude PSD în acest moment: intrarea la guvernare, susținerea unui guvern minoritar sau dacă toate variantele sunt pe masă, Ciolacu a răspuns: „Absolut toate variantele sunt în discuție”.

Nicolae Ciucă, primă rundă de negocieri fără succes

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a avut mandat din partea PNL de a negocia cu PSD și USR susținerea în Parlament a unui guvern minoritar format din liberali și UDMR. Social-democrații au refuzat varianta propusă de liberali, iar în spațiul public au apărut informații potrivit cărora PSD ar vrea să intre la guvernare.

Premierul desemnat a avut luni o întâlnire și cu Dacian Cioloș, în cadrul căreia s-a lovit de refuzul președintelui USR de a susține un guvern minoritar format din PNL și UDMR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW