Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


OFICIAL Persoanele nevaccinate care sosesc din Grecia vor intra în carantină

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2021

UPDATE: CNSU a transmis lista statelor cu risc epidemiologic crescut, printre care se află și Grecia.

Nu vor intra în carantină persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România.

Vor fi exceptate de la măsura carantinei și persoanele confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

De asemenea, nu vor fi plasate în carantină persoanele care intră în România pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Știrea inițială:

Grecia, una dintre destinațiile preferate de români pentru petrecerea concediului estival, a fost plasată pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, conform surselor Mainnews.ro. Prin urmare, persoanele care sosesc din această țară vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile, excepție făcând cele vaccinate împotriva COVID-19.

Hotărârea a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Practic, măsura CNSU afectează în acest moment doar călătorii care sosesc pe cale aeriană, în condițiile cei care soseau în România din Grecia pe cale terestră ar fi trebuit să tranziteze Bulgaria sau Serbia, state aflate la rândul lor pe lista celor cu risc epidemiologic crescut.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW