Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


SURSE Percheziții într-un dosar legat de construirea fără autorizație în Parcul Herăstrău. Reprezentanții societăților comerciale implicate, duși la audieri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 martie 2021

Oamenii legii au făcut miercuri 4 percheziții domiciliare într-un dosar penal privind construirea fără autorizație în Parcul Regele Mihai I Herăstrău, ce figurează ca monument istoric, potrivit unor surse MainNews.ro. Reprezentanții a trei societăți comerciale au fost duși la audieri.

Acțiunea vizează lucrările fără autorizație executate într-o locație situată pe Șoseaua Nordului, după Ambasada Chinei, au precizat surse juridice pentru MainNews.ro.

Societățile comerciale vizate de anchetatori sunt Tuya Restaurant, MHZT Investiții și Don Instal Imob.

Redăm, în totalitate, comunicatul emis de Poliția Capitalei

„La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

În această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de executare, fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate și abuz în serviciu.

Faptele au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desființare fără autorizație de construire/desființare în zona unui parc, ce figurează cu regim de monument istoric, urmând a fi pusă în aplicare o ordonanță de oprire a lucrărilor emisă de unitatea de parchet.

Reprezentanții ai trei societăți comerciale vor fi conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică”

Sursă foto: Poliţia Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW