Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


SURSE Percheziții în București pentru mai multe persoane fizice și juridice: 12 persoane vor fi duse la audieri

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 13 martie 2024 Etichete:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție fac percheziții domiciliare, astăzi, în București, pe raza Sectoarelor 1 și 3, în 22 locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Mai multe persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit autorităților, cauza penală vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals, săvârșite în perioada 2018-2022, de către persoane specializate în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali.

Prejudiciul din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile depășește suma de 1.365.223 lei.

În această anchetă, procurorii primesc sprijin din partea ofițerilor de poliție de la DGPMB – Serviciul Investigații Criminale, care au fost desemnați să desfășoare mai multe activități procedurale, precum și din partea personalului de la DGPMB – Serviciul Acțiuni Speciale și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, anunță autoritățile.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW