Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


SURSE Patru deputați au depus plângere penală în cazul amenințărilor privind certificatul verde

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Patru deputați ai USR au depus plângere penală, după ce au primit amenințări cu moartea pentru a nu vota în favoarea proiectului de lege privind instituirea obligativității certificatului verde digital, conform surselor Mainnews.ro.

„Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde îți dăm foc și ție și familiei dacă trece orice acțiune e justificată suntem în legitimă apărare”, suna unul dintre mesajele de amenințare.

În acest caz Poliția va demara cercetări pentru a stabili cine sunt cei care au trimis respectivele mesaje și care erau cu adevărat intențiile acestora.

Proiectul de lege, blocat în Camera Deputaților

Proiectul de Lege privind certificatul verde, în forma inițială, prevede ca accesul la locul de muncă pentru angajații din sistemul de sănătate să fie permis doar pe baza certificatului verde digital al Uniunii Europene.

Prima cameră sesizată, Senatul, a respins proiectul de act normativ, căruia îi fuseseră adăugate mai multe amendamente prin care obligativitatea ar fi fost extinsă pentru toți bugetarii și angajații din sectorul privat care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz, unde proiectul stagnează.

Certificatul COVID se eliberează în următoarele condiții:

– dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

– dacă o persoană se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS–CoV-2;

– dacă o persoană are un rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW