Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Surse: Nicolae Moga, posibil ministru de Interne. Ramona Mănescu ar urma să fie propusă la Externe

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Surse politice au declarat, pentru mainnews.ro, că Nicolae Moga este o variantă de înlocuitor pentru Carmen Dan la Ministerul de Interne, iar Ramona Manescu ar urma îi ia locul lui Teodor Meleșcanu la Ministerul de Externe, din partea ALDE. Schimbările ar urma să fie anunțate în cadrul ședinței CEx a PSD de luni.

Cine sunt cei doi posibili miniștri

Social-democratul Nicolae Moga este vicepreședintele Senatului, fiind la al treilea mandat de parlamentar de Constanța. Acesta este cunoscut drept un apropiat al foștilor baroni Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Moga ar urma să o înlocuiască pe Carmen Dan la Ministerul de Interne. Dan este cunoscută drept un apropiat al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Ramona Mănescu a fost europarlamentar PNL și ulterior al ALDE. A fost ministru al Transporturilor în 2012, în guvernul Ponta. Soțul ei, Rareș Mănescu, a fost primar al Sectorului 6 însă în mandatul de edil acesta s-a remarcat prin absența din spațiul public. De altfel, jurnaliștii RISE Project au realizat mai multe investigații referitoare la implicarea Ramonei Mănescu în retrocedări de terenuri care ar ridica suspiciuni.

Mănescu ar urma să îl înlocuiască pe Teodor Meleșcanu la ministerul de Externe.

Cabinetul Dăncilă, convocat la Teleorman

Premierul României, Viorica Dăncilă, a convocat, duminică, toți miniștrii la o întâlnire informală, înainte de remaniere, în Teleorman.

Opt ministere au fost evaluate, urmând ca la CEx al PSD de mâine să fie anunțate schimbări la anumite ministere.

Tot la ședința de luni se va discuta și despre reducerea călătoriilor cu trenul pentru studenți. Aceștia vor beneficia de maximum 12 călătorii pe an, iar vârsta maxima a studenților beneficiari ca fi de 26 de ani. De asemenea, un alt punct pe ordinea de zi se va referi la pensiile speciale acestea urmând a fi impozitate cu 30%.

Foto: Inquam Photos/Ovidiu Micsik

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW