Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


SURSE Nicolae Ciucă i-a propus lui Nicușor Dan să fie candidatul PNL la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Liberalii l-ar putea susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, cu condiția ca fondatorul USR să se înscrie în Partidul Național Liberal. Propunerea i-a fost făcută actului edil chiar de către președintele PNL, Nicolae Ciucă, în cadrul unor discuții avute în urmă cu câteva săptămâni, au declarat surse liberale pentru Mainnews.ro. 

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, a fost ales luni în funcția de președinte interimar al PNL București. Funcția era vacantă după demisia lui Ciprian Ciucu, iar interimatul a fost asigurat de președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

În discursul susținut la finalul Biroului Politic Național, Burduja, care până acum a ocupat funcția de șef al PNL Sector 1, nu s-a sfiit să critice modul în care este administrat orașul de către actualul primar general, Nicușor Dan.

„Bucureștiul este cel mai prost administrat oraș din Uniunea Europeană. (…) Mă trezesc dimineața și s-ar putea să nu am apă caldă, merg pe stradă și este posibil să mă împiedic pentru că trotuarul nu a mai fost reabilitat, sau ies în Parcul Cișmigiu și este posibil să nu ies chiar în regulă. PNL i-a trasat în februarie un decalog primarului general. El viza nu problemele PNL, ci ale bucureștenilor. A avut șase luni la dispoziție. A răspuns. Noi o să evaluăm în cadrul echipei cât de bine s-a descurcat. Eu cred că dacă îl întrebați și de dânsul o să vă spună că nu este mulțumit”, a declarat Sebastian Burduja.

Cu toate acestea, liberalii nu exclud posibilitatea de a-i acorda susținerea lui Nicușor Dan la următoarele alegeri. Conform informațiilor noastre, președintele PNL, Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor, în cadrul BPN, că i-a propus actualului primar general să fie candidatul PNL la următorul scrutin, programat în toamnă, condiția fiind să se înscrie în partid. Până în acest moment, Nicușor Dan nu a oferit un răspuns.

În acest moment, ales din postura de independent, Nicușor Dan beneficiază în Consiliul General de sprijinul unei coaliții formate din USR, PNL și PMP.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstovean

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW