Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, discuții pe tema pandemiei la Guvern. Rafila și Streinu-Cercel, printre cei prezenți la întâlnirea cu premierul desemnat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 octombrie 2021

UPDATE Premierul desemnat a confirmat că sâmbătă dimineață a avut loc o discuție la care au participat ministrul Sănătății, Cseke Attila, Raed Arafat, șeful DSU, comunicatorii PSD pe probleme de Sănătate, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

Din datele pe care le avem, și cifrele pe care le cunoașteți și sunt reale, am considerat că e nevoie de această discuție tehnică să identificăm soluțiile cele mai la îndemână pentru rezolvarea (n.r. crizei epidemiologice)(…)Au fost soluții, o parte au fost cuprinse în anexa pe Sănătate. Singura problemă pe care o mai avem de rezolvat e cea legată de măsuri, să fie legate la nivelul UE”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat a menționat și o parte dintre măsurile discutate în cadrul întâlnirii de sâmbătă:

Care ar putea să fie măsurile imediate, sunt aspecte care țin de mărirea capacității spitalelor de a trata bolnavii covid, măsuri legate de ceea ce înseamnă sporirea numărului de call-centre astfel încât să asigurăm cât mai facil accesul celor care solicită și vor să fie asistați în acest proces de diagnosticare, pentru că un alt punct a fost acela că am apreciat că e nevoie de mai multe centre de diagnosticare, să micșorăm presiunea de pe spitale. Să înființăm un call-centre pentru medicii de familie, să poată să primească date și informații de la medicii de specialitate pentru mai multe detalii. Este foarte important, am stabilit ca într-un timp scurt să avem un protocol care să ajungă la medicii de familie legat de ceea ce nu ar trebui să recomande, pentru că există această posibilitate, să se recomande medicamente care nu sunt tocmai potrivite. Un protocol prin care să fie simplu legat de ce înseammnă tratarea în ambulatoriu. Să putem să asigurăm Favipiravir în farmacii, să fie eliberat pe bază de rețetă”, a explicat premierul desemnat.

Știrea inițială

Prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, ar fi avut sâmbătă, 30 octombrie, o întâlnire pe tema pandemiei de coronavirus la Guvern, alături de consilierul pe Sănătate al premierului interimar, Nelu Tătaru, reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, potrivit unor surse Main News.

Aceștia ar fi propus mai multe soluții, printre care și distribuirea unui antiviral, tratament anti-COVID, în farmacii.

Nicolae Ciucă urmează să fie prezent la Parlament pentru a depune lista miniștrilor și programul de guvernare al guvernului propus de PNL și UDMR.

Dacă va obține cele 234 de voturi necesare în Parlament, Nelu Tătaru va prelua din nou Ministerul Sănătății, după ce l-a condus timp de 9 luni în anul 2020, fiind coleg cu Ciucă în Guvernul Orban.

Alexandru Rafila, deputat PSD și membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, condusă de Tătaru, a declarat vineri că, pentru a reduce numărul de decese provocate de COVID-19, este nevoie de o carantină națională de o lună, luată în acord cu sindicatele și patronatele și a cerut principalelor partide politice să coopereze în timpul crizei sanitare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/surse-nicolae-ciuca-discutii-pe-tema-pandemiei-la-guvern-rafila-si-tataru-printre-cei-prezenti-la-intalnirea-cu-premierul-desemnat/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/surse-nicolae-ciuca-discutii-pe-tema-pandemiei-la-guvern-rafila-si-tataru-printre-cei-prezenti-la-intalnirea-cu-premierul-desemnat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW