Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Nelu Iordache, trimis în judecată de procurorii DNA. Ar fi obținut ilegal o autorizație de mediu

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Nelu Iordache a fost trimis în judecată miercuri, 5 ianuarie, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de trafic de influență și dare de mită, potrivit unor surse Main News. Omul de afaceri ar fi încercat să obțină o autorizație de mediu pentru firma sa, promițând la schimb menținerea unei persoane într-un post de conducere la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov.

Este vorba de dosarul în care Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DNA pentru a fi dus la audieri chiar de la aeroport, pe 21 iulie 2021.

Fostul patron al companiei Blue Air se află în prezent în detenție după condamnarea la 11 ani și 9 luni de închisoare, primită pentru fraude cu fonduri europene. Pe 9 noiembrie, Iordache a mai primit o condamnare definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul Transalpina 2.

Acuzațiile procurorilor

Procurorii susțin că, pe 19 decembrie 2019, Nelu Iordache i-ar fi cerut fostului director executiv împuternicit de la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, Genica Bădănoiu, să elibereze fraudulos o autorizație de mediu pentru societatea sa.

Omul de afaceri ar fi dat de înțeles că poate interveni pe lângă persoane influente din Ministerul Mediului și i-ar fi promis funcționarului că va fi păstrat în funcție, în schimbul autorizației ce a fost emisă pe 24 decembrie 2019, potrivit comunicatului DNA.

La data de 9 iulie 2020, același om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov – Bădănoiu Genica, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiași persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv, emiterea unei autorizații de mediu pentru societatea sa, aferentă unei stații de transfer deșeuri amplasată în Popești Leordeni (județul Ilfov), bani pe care Bădănoiu Genica i-a refuzat în data de 10 iulie 2020”, se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/surse-nelu-iordache-trimis-in-judecata-de-procurorii-dna-este-acuzat-ca-ar-fi-obtinut-ilegal-o-autorizatie-de-mediu-pentru-firma-sa/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/surse-nelu-iordache-trimis-in-judecata-de-procurorii-dna-este-acuzat-ca-ar-fi-obtinut-ilegal-o-autorizatie-de-mediu-pentru-firma-sa/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/surse-nelu-iordache-trimis-in-judecata-de-procurorii-dna-este-acuzat-ca-ar-fi-obtinut-ilegal-o-autorizatie-de-mediu-pentru-firma-sa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW