Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


SURSE Miniștrii USR PLUS, la un pas de remaniere / Planurile premierului Florin Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2021

Premierul Florin Cîțu ar intenționa să îi demită pe miniștrii USR PLUS în cazul în care aceștia nu vor participa la ședința de Guvern de vineri, 3 septembrie, potrivit unor surse Main News.

Ședința de Guvern de vineri este programată pentru ora 16:00, unde ar urma să fie aprobat Programul „Anghel Saligny”, mecanismul prin care autoritățile locale ar urma să primească peste 50 de miliarde de lei în următorii șase ani.

Apoi, liderii PNL, USR PLUS și UDMR se vor întruni într-o ședință a coaliției, începând cu ora 18:00.

Singurul ministru USR PLUS care ar scăpa de remaniere ar fi Ioana Mihăilă, de la Sănătate. Anunțul premierului ar putea avea loc vineri seară, după ședința coaliției.

Reamintim că ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie, a fost amânată după ce premierul a încercat să introducă „PNDL3” pe ordinea de zi suplimentară, aspect criticat de USR PLUS. Ulterior, ședința s-a reluat fără participarea miniștrilor formațiunii.

Un alt scenariu luat în calcul de premier ar fi remanierea miniștrilor USR PLUS în cazul în care partidul va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Dacă se va ajunge în această situație, ne putem aștepta la demisii în bloc din partea USR PLUS, inclusiv cea a vicepremierului Dan Barna.

De precizat este că liderul USR PLUS, Dan Barna, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune moțiune de cenzură în momentul în care PNL și UDMR vor refuza să retragă sprijinul politic față de Florin Cîțu.

În acest moment, USR PLUS mai are 5 miniștri în Guvernul condus de Florin Cîțu: Cristian Ghinea la Fonduri Europene, Cătălin Drulă la Transporturi, Ciprian Teleman la Digitalizare, Ioana Mihăilă la Sănătate și Claudiu Năsui la Economie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW