Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Mihai Chirica, inculpat într-un dosar penal DIICOT privind înstrăinarea unui teren din patrimoniul primăriei

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 27 aprilie 2021

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat într-un dosar penal instrumentat de DIICOT privind înstrăinarea unui teren din patrimoniul municipalității, au declarat surse pentru Mainnews.ro.

Potrivit acelorași surse, Mihai Chirica este cercetat pentru infracțiunea de Omisiunea sesizării organelor judiciare.

În același dosar au fost reținute pentru 24 de ore patru persoane, printre care se numără Alexandru Mustiaţă, fost arhitect şef din Primăria Iaşi, şi Claudiu Asimionesei, patron al publicaţiei „Bună Ziua Iaşi”. Alte șapte persoane sunt cercetate sub control judiciar.

Mihai Chirica nu a răspuns pentru a oferi lămuriri în acest caz.

Context

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, luni, 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi.

Descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primăriei Iaşi, pe care au construit un bloc de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Sursa foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *