Wednesday, January 27, 2021
Jurnalism corect


SURSE Marcel Ciolacu va sesiza CCR pentru un conflict de natură constituțională pe tema asumării bugetului de stat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va sesiza Curtea Constituțională a României pentru a reclama un conflict juridic între Parlament și Guvern după ce Guvernul Orban își va angaja răspunderea pe legea bugetului anului viitor, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Sesizarea va fi făcută în numele președintelui Camerei Deputaților, nu în numele PSD. După ce Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020, luni, în Parlament, următoarea zi, marți, Marcel Ciolacu va sesiza CCR, urmând ca la ședința Comitetului Executiv al PSD de luni să se stabilească dacă social-democrații vor depune și o a doua sesizare împotriva legii bugetului.

Chiar dacă judecătorii CCR vor lua o decizie favorabilă pentru Ciolacu, acest lucru nu poate duce la amânarea adoptării bugetului, dar, potrivit surselor citate, acesta vrea să nu se creeze un precedent prin care și alte Guverne să adopte bugetul prin asumarea răspunderii.

Totodată, social-democrații vor trimite Guvernului mai multe amendamente la legea bugetului.

Acțiunea lui Marcel Ciolacu se va întemeia pe articolul 138 din Constituție pe prevederile referitoare la buget din Regulamentul ședințelor comune al Camerei Deputaților și Senatului.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW