Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


SURSE Managerul și șeful secției ATI din Neamț, audiați | Ce urmează în ancheta tragediei după perchezițiile din spital și de unde ar fi izbucnit incendiul devastator

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 16 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Managerul Spitalului Județean din Neamț și șeful secției de Terapie Intensivă unde a izbucnit incendiul care a dus la moartea a zece pacienți COVID au fost audiați, ca martori. Audierile vor continua și luni, cel mai probabil în a doua parte a zilei. Și asta pentru că, dimineață, anchetatorii se concentrează pe cercetarea la fața locului.

Potrivit surselor Main News, focul ar fi pornit, cel mai probabil, de la aparatura aflată lângă un pat din partea strângă a salonului afectat.

Ar fi vorba despre patul aflat în mijlocul acestei zone a salonului. În primă fază ar fi fost o scânteie, iar ulterior focul ar fi aprins combinezonul personalului medical. Mai apoi, incendiul s-a extins cu viteză foarte mare.

Toate aceste informații sunt, încă, verificate și urmează a fi confirmate sau nu de anchetatori.

Percheziții în birouri

Duminică seara, anchetatorii au descins în șase biroului ale spitalului.

Procurorii au ridicat documente pentru a stabili cum funcționa secția de Terapie Intensivă, după cum Main News a scris, aici.

CITEȘTE ȘI: Au început audierile în cazul incendiului din salonul ATI al SJU Neamț

Unde se analizează probele din Neamț

Experții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) au făcut, deja, constatarea la fața locului. Specialiștii vor face o expertiză tehnică, la Petroșani.

O parte dintre probe vor ajunge în Capitală, la Institutul Național de Criminalistă, parte în ampla investigație.

Vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie”, potrivit Parchetului General.

În plus, sunt așteptate, încă, rezultatele a șase necropsii. Potrivit Parchetului, patru au fost făcute, până în prezent.

Cercetările se fac în cadrul dosarului de ucidere din culpă, deschis, initial, de procurorii din Neamț și preluat, ulterior, de Parchetul General. Până acum, nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW