Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


SURSE Mai mulți membri ai CSM vor să ceară revocarea Liei Savonea din funcția de președinte

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 octombrie 2019 Etichete: , ,

Mai mulți membri ai CSM iau în calcul declanșarea procedurii de revocare a Liei Savonea din funcția de președinte al Consiliului, au declarat pentru mainnews.ro surse judiciare.

Potrivit legii, procedura poate fi declanșată de o treime dintre membrii Consiliului.

Relația membrilor CSM este tensionată de la începutul mandatului de președinte al Liei Savonea, mai mulți judecători și procurori acuzând-o pe aceasta de lipsă de comunicare și de transparență.

Și ministrul Justiției a criticat-o în repetate rânduri pe Lia Savonea, menționând că nu este consultată atunci când se stabilesc ședințele de plen.

Recent, mainnews.ro a publicat informația referitoare la inițiativa de modificare a legii ANI transmisă de CSM Senatului. Mai mulți membri ai Consiliului au acuzat că nu au primit proiectul în forma trimisă la Senat.

Mai mult, într-un comunicat de presă Lia Savonea a acuzat presa de dezinformare, însă procurorii din CSM s-au delimitat de poziția președintelui. Ulterior, în cursul acestei zile, au apărut noi neînțelegeri între Ana Birchall și președintele CSM pe tema manierei în care se convoacă ședințele de plen.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com